ESL:s International Workshop, Barcelona, oktober 2015

We are ESL November 12, 2015

För några dagar sedan samlade ESL:s International Workshop en bred grupp partnerskolor ur vårt utbud, för att träffa ESL-chefer från de flesta av de städer runt om i världen där ESL erbjuder sina tjänster. I år, i sin andra upplaga, ägde evenemanget rum i Barcelona. Under tre intensiva dagar genomfördes möten, presentationer, feedbacks och träningspass mellan 130 språkspecialister från 30 olika länder.

Mötesplats La Barceloneta. ESL:s internationella chefer anländer till Barcelona från hela världen. Det känns alltid fantastiskt att mötas allihop igen.

Mötesplats La Barceloneta. ESL:s internationella chefer anländer till Barcelona från hela världen. Det känns alltid fantastiskt att mötas allihop igen.

Den personliga aspekten
Att kunna samlas på en utvald plats och där träffa våra partnerskolor är en fantastisk möjlighet för hela ESL:s personal att få detaljerad förstahandsinformation och att kunna skapa en personlig relation med representanter för de språkskolor vi rekommenderar.
Ett gott samarbete mellan en språkskola och en språkreserådgivare är baserat på tillit, respekt och att dela information. Vi samlar en enorm mängd feedback från studenter och personal under året och den här sammankomsten erbjöd det perfekta tillfället att dela med oss av denna till 56 partners från hela världen. I gengäld gav oss skolorna del av sin erfarenhet av de senaste trenderna och därmed fick vi alla chansen att stämma av studenternas erfarenheter och förväntningar inför 2016.

Workshop

Barcelona

Barcelona är en fascinerande stad för att anordna ett evenemang. Som aktiva i utbildningsbranschen tar vi oss med glädje an uppgiften att föra fram den kulturella dimensionen av den stad där vi genomför vår workshop. Och Barcelona erbjöd så många möjligheter.

 

”Välkommen till l’Esfèric” – Spansk kväll i Montjuïc
På denna symbolfyllda kulle med utsikt över staden, tog vi emot våra gäster på l’Esfèric, som byggdes inför Världsutställningen 1929. En flamencoduo började spela medan Fernando, ”Chef Nando”, chefen för en av våra partnerskolor i Spanien, lade sista handen vid de fyra enorma paellor som han hade börjat tillaga några timmar tidigare åt våra 130 gäster. Han antog utmaningen att göra detta som vore det något han gör varje dag!
Jag fick idén till detta när jag deltog i en av hans berömda paellakvällar för ett år sedan, när jag besökte honom i Valencia. Så, detta var som en tribut till vad som erbjuds studenterna på våra partnerskolor runt om i världen och som ofta leder till dessa oförglömliga ögonblick som alla, vilka studerat utomlands, har erfarit minst en gång i livet.

Chef Nando i aktion

Chef Nando i aktion

Galakväll på Casa Llotja de Mar
Barcelona är en gammal stad, en mycket gammal hamn vars utveckling och dynamik i första hand haft att göra med havet. Vår galakväll hölls i en enorm, gotisk sal, från 1300-talet: vertikal arkitektur stödd av mäktiga pelare som drar blickarna mot skyn.
Omgärdade av sju hundra års historia, kände vi oss frestade att göra något nytt på denna fantastiska plats, som redan varit vittne till det mesta. Vi bjöd därför in en elvamanna salsaorkester som öppnade showen med ett läckert trombonsolo följt av en härlig afro-kubansk repertoar.
En verkligt fin kväll och ett underbart möte mellan ESL:s personal och partnerskolor på en magisk plats. Något att lägga i minnesbanken!

Gala_Night 

Ett utbyte av information
Omgivningen må ha varit glamorös, men det arbetades seriöst. Det bästa sättet att få information är direkt från källan och en massa kunskap delades mellan ESL:s regionala personal och våra partnerskolor. Detta hjälper oss alla att bättre förstå våra studenters behov och förväntningar. Med dessa kunskaper kan ESL:s personal och partnerskolor erbjuda studenter en ojämförlig studieupplevelse utomlands.

workshop_participants

 

Tack till alla deltagare som bidrog till dessa produktiva och angenäma dagar i Barcelona. Vi ser fram emot att träffa er snart igen!

 

By Krister Weidenhielm

What do you think?