ESL International Workshop, Montreux, oktober 2014

We are ESL October 20, 2014

Vi har just varit värdar för en sammankomst av ledare inom utlandsstudiebranschen i vår hemstad Montreux, Schweiz. Det har varit tillfället att bjuda in ett stort antal människor från runt om i världen att träffa ESL:s internationella personal och tillsammans planera inför nästa år. Det blev mycket lyckat för alla inblandade.

En god relation mellan en språkskola och en förmedlare är baserad på tillit, respekt och att dela information. Vi samlar feedback från ett stort antal studenter och medarbetare över året och denna workshop utgjorde det perfekta tillfället att dela med oss av dessa till 45 partners från hela världen. Skolorna i sin tur delade med sig av sina erfarenheter av de senaste trenderna, vilket gav oss alla tillfälle att ytterligare finjustera våra gemensamma studenters upplevelser inför 2015.

_9.-Workshop

Den personliga dimensionen

Du kan lära dig ett språk online i hemmet, men det är helt enkelt inte detsamma som att lära sig i kulturell fördjupning. Att mötas ansikte mot ansikte erbjuder något unikt. Det gäller för de studenter som kommer och besöker oss på fler än 40 drop-inkontor runt om i världen, liksom för de partners som just besökt Montreux.

Vi ansträngde oss verkligen för att försäkra oss om att var och en skulle uppskatta tredagarsmötet.

_20.-Workshop

Båtparty Belle Époque

Som ett ”Välkommen ombord” färdades vi över Genevesjön på en Belle Époque-ångare. Ett Jazz Manoucheband (Gipsy Jazz) från Paris stod för musiken. Under fullmånen verkade denna kringflackande musik som det perfekta swingackompanjemanget för kvällen.

Galakväll på Château de Chillon

På torsdagskvällen stod ett tusen år gammalt slott värd för lanseringen av ESL:s nya visuella identitet. Den sociala, avspända atmosfären var perfekt för att alla skulle kunna uppdatera sig om det nya som kommer under 2015.

Ett utbyte av information

Omgivningarna må ha varit glamorösa, men det fanns seriöst arbete som skulle göras. Det bästa sättet att få information är direkt från källan och en enorm kunskapsmassa kunde delas mellan ESL:s regionala medarbetare och våra partnerskolor. Detta hjälper var och en att bättre förstå studenternas behov och förväntningar. Med denna information kan ESL:s medarbetare och partnerskolor erbjuda studenterna en oförliknelig studieupplevelse utomlands.

Tack alla som kom. Vi ser fram emot att träffa er snart igen!

By Krister Weidenhielm

What do you think?