15 anledningar varför vi älskar USA (och antagligen du också)

Resor augusti 24, 2021

Den amerikanska drömmen, Vita huset, flaggan, Hollywood, den fria världen, New York, Barack Obama, Reese’s Peanut Butter Cups, Kardashians … USA är en så enorm ikonproducent och -exportör att vi alla på något sätt känner oss kopplade till ”Amerikansk kultur”. Men är det möjligt att vi ibland tappar fokus på vad som verkligen gör USA till ett extraordinärt land?

I det här blogginlägget har vi beslutat oss för att sammanfatta de främsta anledningarna till att USA är så oerhört populärt– bortsett från dess stora ekonomiska makt och politiska närvaro över hela världen. Här är 15 skäl till varför vi älskar USA – utan någon särskild ordningsföljd (eftersom det är för svårt att välja):

Mångkulturen

Med en stor del av befolkningen som spårar sina anor till Europa, Asien, Afrika och Latinamerika, finns kulturell mångfald i Amerikas DNA. De flesta amerikaner firar och omfamnar mångfald och erkänner att deras kulturella arv är det som formade vad landet är idag.

Naturparkerna

USA är så vidsträckt att det kan skryta med nästan alla landskap på jorden: från Grand Canyon-naturens underverk till de episka Rocky Mountains och de till synes oändliga milens fantastiska kustlinje. Alla dessa imponerande naturskatter är fördelade på 58 nationalparker för att bevara dem under i århundraden framöver.

Oh, dessa kuster …

Även om det kort nämns ovan förtjänar de amerikanska kusterna ett särskilt avsnitt. Vill du dansa hela natten med en fantastisk solbränna? Då är Miami Beach är för dig. Valskådning? Ta en båt ut runt den kaliforniska kusten. Är surfing din grej? Fånga några av de bästa vågorna i världen på Hawaii. Älskar du skaldjur? Skäm bort dig med hummerdelikatesser i Maine. Varierade och fantastiska, USA:s kuster är verkligen något alldeles extra.

Och det bästa sättet att se dem alla … Resor!

Det bästa sättet att uppleva varje kontrast i denna stora nation är med vänner, i en vintage cabriolet och vinden i ditt hår.

Vänligheten

Oavsett om det är i en kö på köpcentret, när du njuter av en hamburgare på ditt lokala stamställe, eller på tunnelbanan, är chansen att det finns en vänlig amerikan i närheten som gärna pratar med dig.

Festivalerna

Från den trendiga och kändisfyllda Coachella och firandet av ett djupt rotat arv i Lousianas Jazz Fest, till den vilda kreativiteten och självförverkligandet i Burning Man i Nevada-öknen, finns det en festival för alla smaker i Förenta staterna.

Och naturligtvis musiken

Både förr och nu. Louis Armstrong, Aretha Franklin, Nina Simone, Michael Jackson, Britney Spears, Taylor Swift, John Legend, Kanye West … Amerikanska musiker från varje decennium och genre finns på de flesta av våra Spotify-spellistor.

Gymnasiet

Den amerikanska high school-upplevelsen är lika legendarisk som den är unik. Sporterna, klubbarna, cheerleaderna, promkvällen … Många skulle hävda att detta är ett bra uttryck för amerikanska värderingar när det gäller gemenskap och lagarbete.

Idrott

Det finns inget som amerikanerna tycker mer om än att stödja sina lag – oavsett om det är fotboll (låt oss inte prata om Super Bowls-söndagen), baseball, hockey eller basket. Livet i USA kretsar ofta kring sportevenemang och spänningen och känslan av gemenskap i dem är helt enkelt oöverträffad.

Tacksägelse

Börjar du din nedräkning för julen så snart september är slut? Japp, vi också. Det är därför vi älskar Thanksgiving – den kommer ännu tidigare och är det perfekta tillfället att ha en liknande fest med nära och kära utan press att köpa presenter!

Filmerna

Vad skulle filmindustrin vara utan Hollywood? Som ett talangcentrum som är pionjär inom teknik och specialeffekter är USA till stor del ansvarigt för branschens framgång över hela världen.

Supersize

Supersize-kulturen i USA kan definitivt diskuteras, men en sak är säker: som skapare av Big Mac-datorer, superstora munkar och enliterläsk är USA ett bra ställe att vara om du råkar känna dig väldigt hungrig.

Kvinnliga politiker och förebilder

Kraftfulla kvinnor finns i överflöd över hela världen – och har alltid gjort det. USA har definitivt producerat några av våra favoriter: New Yorks kongresskvinna och aktivist Alexandra Ocasio-Cortez; den feministiska ikonen och veteranen Högsta domstolsdomaren Ruth Bader Ginsburg (tyvärr avliden 2020); och Kamala Harris, USA: s första kvinnliga vicepresident (och den första svarta personen i ämbetet!).

Amerikansk TV

Bachelor, The Simpsons, Saturday Night Live, FRIENDS, Stranger things … Oavsett om det är reality-TV, talkshow, sitcoms eller thrillers du gillar, slår vi vad om att det finns mer än en amerikansk produktion på din Netflix-tittaraktivitet.

Möjligheterna

För studenter, unga yrkesverksamma och entreprenörer. Med en blomstrande ekonomi och högklassiga universitet finns utbildningsmöjligheter och professionella möjligheter i USA.

Studera engelska i USA

Av Julia Hoyas

Vad tycker du?