Erfarenheten av ett amerikanskt campus

Resor June 4, 2015

”Tänk dig att du går mot ditt klassrum med din ryggsäck … solens strålar värmer dig när du går till stranden invid campus. Även om du har mycket att göra på universitetet, kan att studera under dessa villkor inte kännas annat än bra.”
Jonathan Déglise har studerat engelska i USA sedan i våras. Medan de flesta språkstuderande dras till de stora städerna, ville Jonathan uppleva något annat under sin tid i USA, någonting mer autentiskt. ”Jag har alltid undrat hur livet är på ett amerikanskt campus”, säger han. Och hur är det? ”För att beskriva det med ett ord: perfekt!”

Vad gör ett campus annorlunda?

Blog_US_Campus_Experience_4

Till skillnad mot de flesta universitet i Europa, där fakulteten och boendet är utspridda på olika platser i staden, är amerikanska colleges vanligtvis campusbaserade, med sovsalar, undervisningsbyggnader och sportfaciliteter på en och samma plats. Eckerd College campus i S:t Petersburg, Florida, där Jonathan studerar, täcker en yta av över 200 ha.

Att bo och studera på ett campus är mycket annorlunda mot att bo och studera i en stad. För det första finns allting du behöver på ett ställe. Bland det mest attraktiva för våra studenter är de fantastiska sportfaciliteterna.

Amerikanska college fäster stort avseende vid idrott och många skapar stora inkomster via sina idrottslag. Miljontals människor tittar regelbundet på collegesport på TV eller på campusarenorna. Detta gör att studenterna har tillgång till utmärkta idrottsmöjligheter. Under en typisk dag kan Jonathan köra ett workoutpass på gymmet efter lektionerna och sedan dyka ner i poolen för en vattenpolomatch med vänner.

Men utöver idrottsfördelarna erbjuder dig campuslivet möten med alla möjliga nya människor och idéer. Vårt program i S:t Petersburg inkluderar lektioner på Eckerd College, så Jonathan har tagit vara på tillfället att gå på en kurs i internationella relationer och säger: ”att ha studenter från hela världen är ett verkligt plus när man studerar internationella relationer … de varierande synpunkterna berikar mycket de olika diskussionerna och debatterna.”

 

En värld ligger för dina fötter

Blog_US_Campus_Experience

Att studera utomlands gör att du möter människor från en mängd olika kulturer, men att studera på ett campus fördjupar dessa möten och det är lätt att knyta staka vänskapsband när man tillbringar mycket tid tillsammans. Jonathan beskriver det som ”att leva i 5 städer samtidigt”.

”Så här sitter jag i klassrummet tillsammans med mina vänner som kommer överallt ifrån. Jag har alltid tyckt det vara fascinerande att träffa människor från olika platser och att kunna identifiera mig med folk som kommer så långt bort ifrån”.

Var du än studerar med ESL erbjuder våra skolor en mängd fantastiska aktiviteter för att hjälpa dig att utforska omgivningarna – detta är ett av de kärnkriterier vi beaktar när vi väljer en partnerskola. Men studenter i en stad tenderar också att utforska staden på egen hand. Det är ju faktiskt en del av att bo i en metropol.

När du studerar på ett campus kommer du antagligen att spendera mer tid med dina klasskompisar och därmed skapa starkare vänskapsrelationer (samt använda dina språkkunskaper mer). Eckerd exempelvis, anordnar en årlig kulturfestival där studenterna delar med sig av en bit av sin kultur, som en traditionell maträtt, dans eller musik.

 

Det verkliga USA

prueba
Utöver att studera med människor från olika delar av världen, ger dig att studera bortom de stora städerna en mer autentisk känsla för det ”verkliga USA”. Amerikanarna är kända för att hjärtligt välkomna besökare och detta förstärks när du undviker de vanliga turistställena.

Våra campusprogram på platser som S:t Petersburg, Nashville och New Jersey kanske inte känns igen lika snabbt till namnet som Los Angeles eller New York, men du kommer fortfarande att vara nära stora städer utan stadslivets nackdelar. Ett campus är ju utformat speciellt för studenter, från boendet till restauranger och sportfaciliteter.

Om du vill skaffa dig en autentiskt amerikansk upplevelse, samtidigt som du gör snabba framsteg i engelska, kanske en campuserfarenhet är precis det du söker.

För att få veta mer om våra campusprogram i USA, ring oss eller besök oss på vårt kontor, så berättar vi gärna allting om dem.

Lära sig engelska i USA

By Alex Hammond

What do you think?