Man lever bara en gång – Safari Lodge etc. i Sydafrika.

Du har beslutat dig för att resa till Sydafrika för att lära dig engelska. Det är ett utmärkt beslut som gör att du kommer att lära känna ett magnifikt land. När du väl är på plats, passa på att förlänga din vistelse och gör en utflykt utöver det vanliga både i tid och rum!

Du behöver inte ha vunnit på lotto eller ha fått ärva någon gammal släkting för att unna dig detta äventyr som komplement till din språkresa. Kanske måste du, som mest, avstå från något nytt klädesplagg, eller avsätta några kronor till sparande… men en upplevelse som denna är väl värd ansträngningen!

Glöm din förnuftiga sida, kasta dina pragmatiska, europeiska funderingar över bord! Passa på tillfället att njuta, att bryta dig loss och säg dig att för det priset får man inte missa tillfällena som livet bjuder. Man lever barra en gång!…

Upptäck vad som står som första punkt på listan över mina mest galna drömmar!

1-Bucket-List

Ute i bushen, långt borta ifrån allt

Börja ditt äventyr i en av landets mest exklusiva ”Safari Lodge”. I Makweti, blir du mottagen som en kung (eller drottning): gör dig hemmastadd i din privata « lodge » låt dig väl smaka av läckra maträtter, beundra des afrikanska konstverken som pryder matsalen – du står på tröskeln till paradiset.

 

2-Makweti

Naturreservatet, som ligger i regionen Waterberg, i nodvästra delen av landet, täcker 380000 hektar (!) och visar dig sina skatter under tidiga safaris (uppstigning klockan 5 och avfärd halv sex i Land Rover) eller under nattliga. Långt från allt oväsen, är du ensam i världen. Om det inte vore för några majestätiska lejon, imponerande elefanter, smidiga geparder, randiga zebror, ensamma bufflar och vaksamma antiloper som korsar din väg. För priset av en natt på ett trestjärnigt hotell i Europa, kan du här unna dig en magisk vistelse och en oförglömlig upplevelse.

Låt dig frestas – titta på en video från detta fantastiska ställe.

Spaet i bushen

Du är varnad, din resa kommer att bjuda på överraskningar! En och en halv timme från Johannesburg blir du ompysslad på ett afrikanskt « Daytime Spa » i en oväntat mjuk atmosfär, mitt ute i ingenstans. En glad grupp unga kvinnor, klädda i sprakande färger, hälsar dig välkommen vid ankomsten och klär dig i en badrock… som du behåller för att äta de delikata afrikanska maträtterna, serverade i den traditionella matsalen. Mellan varje rätt får du tillfälle att gå ut i trädgården och slå dig ner i en bekväm fåtölj eller vilstol och byta ut ditt gastroniska ”syndande” mot en   avkopplande massage (skönt för både kropp och själ)!

3-Safari

Knysna, Sydafrikas St-Tropez

Och nu mot Indiska Oceanen – är du nyfiken på ditt nästa boende? Du lär inte bli besviken! Inte långt från Knysa, halvvägs mellan Kapstaden och Port Elizabeth, utmed den berömda Garden Route, väntar dig din svit… uppe i träden! Man måste se det för att tro det: du bor i ett träd, ett verkligt, i en mycket bekväm, lyxigt möblerad svit… Njut – i Europa skulle du betalt mer än det dubbla för den här typen av hotellupplevelse!

5-Knysna-1

6-Knysna-2

Koppla av, dröm och njut av ögonblicket! I ett absolut lugn, avbrutet med jämna mellanrum av apornas skrin eller mångfärgade fåglar, läser du afrikanska sagor, som varsamt lagts på din säng med baldakin av reservatets uppmärksamma personal. Gå några meter på de gungande gångstigarna i de bebodda träden och unna dig en avslappnande massage. Du befinner dig i ett tidlöst tillstånd – försök att förbli där så länge som möjligt…

Klättra ner nästa dag till den afrikanska skogen för att fortsätta vägen som leder till Knysa, Sydafrikas St-Tropez. En liten badort, känd speciellt för att många artister har hus där och för ”Knysa mouth” den mycket trånga passagen mellan lagunen där hamnen ligger och Indiska Oceanen där man ser valarna simma.

Starta nu sista etappen på din rundresa ”Man lever bara en gång” i Sydafrika:

Kapstaden och Stellenboschregionen

Kapstaden, mycket uppskattad av studenter som önskar lära sig engelska i en drömtillvaro, tar emot dig med öppna armar. Men vilken kontrast mot bushen! Du skulle nästan längta tillbaka till din Safari Lodge – om inte de livliga gatorna, den glada musiken och de billiga restaurangerna hade förtrollat dig i detta glada och färgrika universum… helt enkelt oemotståndligt.

Stellenbosch-1

10 RAND = 6:50 KRONOR

Ta dig slutligen inåt land, där du finner det berömda vinodlingsområdet Stellenbosch. Utbredda över de mjuka kullarna bjuder de vackra och otroligt stora egendomarna dig att smaka deras allra finaste viner – och även här kan du konstatera den excellenta relationen kvalitet/pris, som kännetecknar Sydafrika.

 

Stellenbosch-2

Det är alltså inte läge nu att missunna dig denna sinnenas njutning!

Stellenbosch-3

Vinet är gott, omgivningen magnifik – njut av de sista ögonblicken i solen. Hemma hos dig har redan kylan kommit.

Stellenbosch-4

OK, är vi överens? Det var ingen galen idé och ännu mindre en ouppnåelig lyx. Efter att ha gjort en kurs i engelska i Sydafrika, var du redan på plats och har kompletterat din språkresa med ett unikt äventyr i ett land som är ett äventyr bara det.

Om du inte riktigt känner för detta, ta då del av våra råd för en prisvärd språkresa till Kapstadenoch se vad du kan göra där för under 20 rand!

Och viket är ditt drömmål för en språkresa? Vilken destination skulle fresta dig för ett unikt äventyr?