Våra hetaste resmål

Om du är en sådan människa som helt enkelt inte är gjord för kallt väder (och vi är många sådana på ESL), kolla in våra varmaste resmål runt om i världen.

De fem hetaste resmålen för en kurs i engelska är …

Malta (medeltemperatur i augusti 32°C)

Detta är ett av våra populäraste resmål, speciellt för studenter i tjugoårsåldern som vill kombinera en kurs i engelska med festsemester under solen. Grannön, Gozo, har ett identiskt klimat, men erbjuder en lugnare upplevelse. Och allt inom Europa! Temperaturen ligger vanligtvis över 35°C, men havsbrisen hjälper till att kyla ner alla, speciellt utmed kusten.

Grenada (medeltemperatur året runt 31°C)

Så här nära ekvatorn mister traditionella årstider sin betydelse – luften förblir underbar hela året runt. Även under regnperioden, från juni till december, är vädret fint under större delen av dagen, avbrutet av enstaka (ofta spektakulära) regnskurar.

Timmarna av underbart solsken och varm luft bidrar till en härligt avslappnad livsstil, där fokus ligger på att njuta av livet. Ett unikt resmål for en kurs i engelska.

New Delhi, Indien (medeltemperatur i juni 39°C)

Temperaturen i New Delhi ökar och ökar fram till slutet av juni när vädret ändras och monsuntiden börjar med svalare luft och uppfriskande regn. På den tiden då britterna härskade över Indien, flydde de staden under de hetaste månaderna till kullarna i bergen där luften var svalare (och teet färskare).

Cairns, Australien (medeltemperatur i januari 31°C)

Den australienska delstaten Queensland är större än många europeiska länder! Längst norrut i delstaten, 170 mil norr om Brisbane, är Cairns berömt för sina enastående sandstränder, turkoblåa vatten och Stora Barriärrevet. När du studerar engelska i Cairns kan du njuta av strandlivet och reser inåt landet till regnskogen, allt under det underbara ”Aussie”-solskenet.

San Antonio, USA (medeltemperatur i juli 35°C)

I chili con carnes hemstad blir det hett. San Antonio är en av USA:s snabbast växande städer och ett originellt resmål för en kurs i engelska. Vädret är varmt och torrt under hela året, men amerikanernas kärlek till luftkonditionering säkrar att, även när det är grillväder utomhus, du inte behöver lida.

Det hetaste resmålet för en kurs i spanska är… Panama

Även om ett par städer i Spanien är varmare under högsommaren (Cordoba och Sevilla, där kvicksilvret ofta når 40°C), är vårt konstant hetaste resmål för en kurs i spanska Panama. Lyckligtvis, om staden blir alltför svettig för dig, kan en surfutflykt till kusten eller en utflykt inåt landet till den högre liggande djungeln hjälpa att kyla av dig.

Det hetaste resmålet för en kurs i franska är… Martinique

Det är självklart att livet är gott på en ö som är berömd för sina stränder, sin ro, och sitt solsken. Martinique gör dig inte besviken. Även under regnperioden, då temperaturen sällan går under 20°C och skurarna sällan är långvariga. Lägg härtill en välutvecklad infrastruktur och att euro är den lokala valutan, så har du det idealiska resmålet för en kurs i franska i solen.

Det hetaste resmålet för en kurs i portugisiska är… Olinda, Brasilien

Som en av Brasiliens bäst bevarade kolonialstäder är Olinda en lockande destination för en kurs i portugisiska. Mot en kuliss av färgstarka gator och antika kyrkor kan du njuta av en blomstrande, multikulturell stad som ligger på mindre än 90 mil söder om ekvatorn.

Det hetaste resmålet för en kurs i italienska är… Taormina, Sicilien

Sommaren på Sicilien är lång och het. Taorminas underbara kust erbjuder allting du kan önska dig under en kurs i Italien, inklusive utmärkt shopping, historiska platser som går tillbaka tusentals år och mat som har kopierats men aldrig förbättrats. Temperaturen når vanligtvis upp till runt 30 grader.

Det hetaste resmålet för en kurs i tyska är… Freiburg

Medan kolonisatörerna från andra europeiska länder exporterade sina språk och sin tro runt om i världen i utbyte mot land, slavar och skatter, var de många tyska härskarna sysselsatta med att slåss och gifta sig med varandra. Det fick till resultat att det tyska språket inte satt några större spår söder om Alperna. Vårt hetaste resmål för en kurs i tyska är Freiburg som ligger i en vacker det av Schwarzwald. Du borde trots allt packa ner en tröja.

Det hetaste resmålet för en kurs i arabiska är… Amman, Jordanien

Amman är en blomstrande, modern arabisk stad och ett av Mellanösterns viktigaste affärscentra. Relativt ungt mätt med lokala mått – dess historia går bara tillbaka till 1400-talet f.Kr. – är detta land en plats där kulturer möts, för utbyte, diskussioner och handel. Utländska besökare lovordar stabiliteten och säkerheten i den jordanska huvudstaden.

Vilket är det hetaste ställe du varit på?

Bild: Jon Rawlinson (CC BY 2.0), Christine Olson (CC BY-ND 2.0), Russ Bowling (CC BY 2.0), Alan Lam (CC BY-ND 2.0), Stuart Seeger (CC BY 2.0), Roman Königshofer (CC BY-ND 2.0), Matthias Ripp (CC BY 2.0), Prefeitura de Olinda (CC BY 2.0), Bart Hiddink (CC BY 2.0), Mahmood Salam (CC BY 2.0)