Varför studera spanska i Valencia? Vi frågade på Escuela Taronja

Valencia som ligger på Spaniens Costa del Azahar – Apelsinkusten – är en destination med smaken av en färsk apelsin, värmen av en sommardag och djupet av en gigantisk paella! Inte bara är det en livlig stad, men det finns också vackra stränder och den beroendeframkallande lättsamma spanska atmosfären.

azahar

Foto: _nur

Vi träffade Fernando Batalla från Escuela Taronja i Valencia för att ta reda på mer om skolan och varför du bör överväga Valencia för din kurs i spanska i Spanien.

ESL: Vad gör att Valencia sticker ut som en destination?

Fernando: Valencia är en av de vackraste städerna i Spanien. Den kanske inte är lika känd bland turister som vissa andra delar av landet, men det är bara för att den inte traditionellt haft en viktig turistattraktion som La Sagrada Familia i Barcelona, så den var inte med på rundturer. Det håller på att förändras nu med Ciudad de las Artes y las Ciencias, som introducerar människor till staden och de har nu börjat utforska den mer.

Valencia-science-museum

 

Det är inte en enorm storstad som Madrid eller Barcelona, men den har alla de bra saker som kommer med en stor stad, såsom ett spännande kulturliv varje dag i veckan, inklusive nattklubbar, musik och teater. Men Valencia är också en trevligt kompakt stad, där du kan ta dig runt enkelt tack vare den utmärkta kollektivtrafiken. Den har ett välfungerande tunnelbanesystem och det kostar bara € 3,50 på tunnelbanan från flygplatsen till centrum. Det finns också ett allmänt hyrcykelsystem med 300 hållplatser och fler än 4000 cyklar! Och det kostar bara € 18 per år.

 

Detta är en fantastisk stad att studera och leva i. Den har ibland kallats Ljusets stad (Ciudad de la Luz) då det finns fler än 300 soldagar per år. Vintrarna är milda och du får regelbundet dagar där temperaturen når över 20°C även under de kallaste månaderna. Sommardagarna är sällan obekvämt varma, eftersom vi har en vacker, stadstrand med vit sand som ligger 15 minuter från stadens centrum med tunnelbanan! Och sommaren varar i 6 månader från april till oktober…

 

ESL: Låter bra!

 

Fernando: Valencias arkitektur liknar den i Barcelona, men en fördel i Valencia är att människor inte talar katalanska, vi talar kastiliansk spanska. Om du beger dig ut i de små byarna på landsbygden, kommer du att höra det lokala valencianska språket, vilket är en form av katalanska, men i staden talar vi en mycket tydlig sorts spanska. Vi är stolta över att vara spanjorer och från Valencia.

playa

Staden är inte lika turistisk som vissa andra delar av Spanien. Studenterna berättar att det känns autentiskt här. Det är en ren, välmående och trygg stad, där vem som helst kan gå ensam på gatorna på natten utan att oroa sig. Det är dock inte speciellt dyrt, särskilt i jämförelse med de större städerna, eller de nordliga städerna. Läget är något annat som är mycket attraktiv här: Barcelona är 3 timmars bilfärd bort, till Madrid tar det 1 ¼ timme med snabbtåg och Granada ligger bara 5 timmar bort. På sommaren, är Ibiza lätt att nå med båt (3 timmar) eller med ett lågprisflyg på 30 minuter. På tal om det, är staden lätt att nå med lågprisbolag från hela Europa, inklusive de flesta huvudstäder – fler än 60 billiga destinationer totalt.

ESL: Och så finns det såklart paella…

Fernando: En sak med Escuela Taronja är maten. Jag är Chef Nando! Varje tisdag har vi ett Paella välkomstparty där nyanlända studenter kan möta andra studenter och skolans personal. Jag, min kollega Maxi och min far tillagar två gigantiska paellor varje vecka: en är alltid vegetarisk och den andra är annorlunda varje vecka. Det finns alla olika typer av paella, inte bara med skaldjur. Vi gör svartrispaella, paella Valenciana med kanin, kyckling och anka, blandad paella … det finns massor av sorter. Paellan är flexibel!

Paella2

Vi kör också med matrelaterade aktiviteter på lektionerna. På onsdagarna har vi en matlagnings-lektion med Chef Nando, som ingår i priset för kursen och innehåller olika spanska rätter varje vecka.

Varje helg har vi en annorlunda aktivitet och ofta på sommaren inkluderar detta att besöka lokala festligheter i städerna och byarna i närheten av Valencia, som Xativa och Peñíscola. Det finns en riktig mattradition här och regionen kallas “Spaniens fruktträdgård” på goda grunder. Om du beger dig inåt landet finns det klippiga berg, naturområden och vandringsleder – det är vackert!

ESL: Vad gör Escuela Taronja unikt?

Fernando: För det första är det den bäst belägna skolan i Valencia. Vi finns i hjärtat av staden mellan stadshuset och tjurfäktningsarenan. Vi är omgivna av restauranger och butiker, på en av de mest prestigefyllda gatorna i staden. Det är en gågata också, så det finns ingen trafik att oroa sig för.

Eftersom skolan har vuxit, tillbringade vi nästan ett år på jakt efter nya lokaler med mer utrymme, men vi kunde inte hitta något lika trevligt som vi redan har… så det slutade med att vi expanderade till en intilliggande byggnad!

Vi har alltid försökt att göra så att vår skola sticker ut. Insidan av skolan har inretts av konstnärer för att skapa en glad atmosfär. Jag antar att detta är en återspegling av hur jag och de andra ägarna till skolan tänker – en stimulerande och rolig miljö är viktigt. Vi ville inte ha en typisk skola och inredningen är en del av det, men det är egentligen bara en början, eftersom det är vad som händer i klassrummen och i de sociala utrymmena på skolan, som verkligen betyder något.

taronja classroom

Alla våra lokaler är moderna, inklusive klassrummen, som alla har en storbildsskärm med tillgång till internet. Vi har varit Cervantesackrediterade sedan 2006 och är medlemmar i IALC.

Skolans filosofi och undervisningsstruktur är viktiga. Det är ovanligt att hitta en spansk språkskola som har en kvalificerad lärare som skolchef. Min kollega skolchefen Maxi har en examen i språk och litteratur och övervakar arbetet som görs av rektorn och lärarna. Många skolor drivs av människor som har liten eller ingen praktisk erfarenhet av undervisning och detta verkar konstigt för mig.

Vår lärare omfattar unga, energiska lärare som har inte bara erfarenhet av undervisning, men energin och entusiasmen för att engagera sig i sociala aktiviteter efter jobbet. De trivs med sitt arbete. Detta är en viktig del av vår filosofi här, om jag vore student, skulle jag vilja kunna träffa mina lärare över en öl efter lektionerna. Det är en del av den spanska kulturen och folk gillar den spanska livsstilen, vilken delvis handlar om att njuta av vad livet ger!

ESL: Berätta mer för oss om skolans aktivitetsprogram

Fernando: Vi tror att den sociala aspekten av vistelse hos oss är lika viktigt som vad du får lära dig i klassrummet. Vi lägger ner lika mycket arbete på att organisera aktivitetsprogrammet, som vi lägger på lektionerna.

Vi outsourcar aldrig våra aktiviteter. De är organiserade av oss för våra studenter. Vårt mål är inte att tjäna pengar på de aktiviteter vi erbjuder. Vi erbjuder dem till självkostnadspris – utan att lägga på extra avgifter. Till exempel har vi varje fredag ​​under sommaren beach party för 80 personer. Det krävs viss organisation! Vi erbjuder även helgaktiviteter hela året, till exempel en dagsutflykt till en annan spansk stad. Vi gör dessa i samarbete med andra lokala skolor för att säkerställa att vi kan erbjuda intressanta och spännande utflykter även under lugnare månader.

Vi inkluderar fem aktiviteter per vecka i kostnaden för kursen och det finns tre personer som anordnar aktiviteterna: Jag är ansvarig och har två långtidspraktikanter som hjälper till. Vi strävar alltid efter att göra olika, intressanta saker som sticker ut!

chef-nando

En populär sak som vi gör under sommarmånaderna är att ta med studenterna till små byar och städer i bergen utanför staden, så att de kan prova på det äkta lokala livet i denna del av Spanien. Andra regelbundna och kostnadsfria aktiviteter inkluderar en rundtur i Valencia för nya studenter varje måndag, en kulturlektion en gång i veckan, paellavälkomstfesten och spansk matlagningslektion med den store Chef Nando! Utöver detta, finns det många valfria aktiviteter varje vecka, inklusive barer, restauranger, diskotek, sport, konserter, teaterbesök … och vi är alltid öppna för förslag.

ESL: På vilka andra sätt får ni studenterna involverade i det lokala livet?

Fernando: Vi har ett Tandem Språkutbytesprogram som är riktigt roligt. Det är det enda sättet jag har hittat för att verkligen få våra studenter att träffas och umgås med lokalbefolkningen. Vi sitter ner runt ett bord i två timmar och alla pratar på sitt eget språk. Evenemanget har pågått i sex år nu och vår Facebook-grupp har mer än 3000 medlemmar.

Varje vecka har eventet ett speciellt ämne som introduceras av lärarna på en lektion under veckan. Den kulturlektion som hålls varje torsdag är oftast relaterad till en av veckans aktiviteter.

students valencia

Responsen från de lokala universitetsstudenterna på programmet har varit riktigt imponerande och mer än 100 personer kommer till eventet varje vecka … ibland är det så mycket folk att vi inte har plats för alla som kommer! Vi letar just nu efter en större mötesplats.

Från juli till slutet av september byts detta mot en tapasrundtur i staden eftersom de lokala studenterna är bortresta.

ESL: Som ni vet är vi på ESL fokuserade på företagens sociala ansvarstagande. Vad gör ni för arbete med CSR på Escuela Taronja?

Fernando: Med utbyggnaden vi nu går igenom, har det varit svårt att hitta tid att diskutera detta viktiga ämne i den utsträckning det förtjänar, men vi är medvetna om det är något vi måste fokusera på allteftersom skolan växer. Vi är noga med att återvinna i skolan och sortera vårt papper, plast och batterier, till exempel. En aktivitet som vi har planerat för denna sommar är en resa längs kusten till El Saler, som är ett vackert område strax söder om staden. Vi kommer att anordna en fri lunch med musik för våra studenter och folk från staden och sedan spendera ett par timmar med att städa i skogen, som tyvärr är full av skräp. Jag ska klä mig som en superhjälte under evenemanget!

ESL: Försäkra dig om att skicka foton till oss. Tack Fernando!

Få reda på mer om en kurs i spanska på Escuela Taronja i Valencia.