Den ständiga lockelsen med Brighton

Sydney har surfing. Lyon har matlagning. Rio har karnevalen. Vissa platser är synonymt med vissa aktiviteter. Och så är det med Brighton och att lära sig engelska.

Staden med 250 000 invånare på Englands sydkust välkomnar tiotusentals språkstudenter varje år och har några av de mest respekterade engelska språkskolorna i Storbritannien. För så länge som det har varit vanligt att “studera utomlands”, har Brighton varit ett sådant centrum, härifrån reser studenterna hem med vänner från hela världen, förbättrade kunskaper i engelska och varma minnen av East Sussex.

Så varför har staden en sådan ständig dragningskraft på språkstuderande?

Brighton beach

På en sommardag, är stranden där det händer. Längs strandpromenaden, finns det massor av kaféer, restauranger, barer, butiker och gallerior att besöka, men många människor passar bara på att njuta liggande i solen med vänner eller en bra bok. På en solig dag, kan du bada i det rena vattnet.

Studenterna gå ner till stranden efter lektionerna för att äta lunch i sällskap av måsar, lokala arbetare och universitetsstudenter. Efter 18:00, fylls himlen med ett töcken av grillrök, vilket gör att den gyllene solnedgången ser ut som något från en film. Det är väldigt fotogeniskt. Brighton & Hoves kommunfullmäktige har även installerat speciella “grillpapperskorgar” för alla engångsgrillar.

Brighton-Beach-2
Photo: Richard Cottrell

En solig helg, är stranden fullpackad med studenter, semesterfirare, lokalbefolkning och Londonbor. Festen fortsätter tills sent på kvällen och det är inte ovanligt att människor lämnar de strandnära nattklubbarna under sommarmånaderna, klär av sig och tar ett nattdopp. Även om det låter lockande, kan vi omöjligt rekommendera detta!

Du kan också pröva på ett stort utbud av vattensporter på stranden, från paddleboarding till kajakpaddling.

I ett land där du är aldrig mer än 113km från havet, är detta den mest berömda stranden av alla. Men det som verkligen gör att Brighton sticker ut är en kombination av vacker strand och fantastisk stad. Det har alltid varit en plats att besöka och ha kul på.

En avslappnad stad utformad för nöje

Brighton började verkligen utvecklas, när den kungliga familjen förälskade sig i den under slutet av sjuttonhundratalet. Vid den tiden var de kungliga de mest fashionabla människor av alla och andra förmögna familjer kopierade deras kläder, manér och semesterorter. Snart blev de vackra terrasserna som kantar dagens strandpromenad byggda för att se ut som franska palats. Men kärlekshistorien mellan kungligheter och staden slutade när ökänt stränga och allvarliga Drottning Victoria tog makten. Hon förstod aldrig riktigt Brightons lättsamma charm och sålde den extravaganta Royal Pavilion.

Staden anpassade sig och i stället för att erbjuda vilda helger för förnäma gäster, blev det en enormt populär semesterort för alla typer av människor, från Storbritannien och utlandet. Och så är det än idag. Det finns fler pubar i Brighton än dagar på året!

Detta är en stad som är tillägnad njutning. Det är därför folk kommer att fortsätta att besöka, studera och bo här. Förresten, det är också en viktig orsak till varför Brightons kreativa branscher blomstrar.

Om du gillar shopping, är detta ett bra ställe för att göra det och när Londonborna vill handla utan stressen i den stora staden, är Brighton platsen de kommer till. The Lanes och North Laine områden som är särskilt bra för kläder, musik och smycken, men du kan verkligen hitta allt, från vintage fynd till importerade livsmedel. Det finns regelbundna matfestivaler under sommarmånaderna, där du kan promenera förbi och pröva olika nationella och internationella rätter. Lokala bönder ställer upp stånd för att sälja sina produkter – den lokala cidern är fantastiskt!

Brighton Carnival

Foto: Dominic Alves

Brighton är en erkänt tolerant plats också, dels för att det är Storbritanniens gayhuvudstad (Pridefestivalen i augusti är enorm) men också för att folk kommer från hela världen för att studera och bo här. Precis som London lockar människor som vill tjäna pengar och Los Angeles lockar de som vill bli filmstjärnor, är Brighton en magnet för den som bara vill ta det lugnt och njuta av livet … men utan att missa något!

För studenterna som anländer före högsommaren, är Brightonfestivalen den stora konstfestival, som varje maj innehåller musik, teater, film och mycket mer.

Lokaltrafiken är utmärkt och Gatwicks flygplats ligger mindre än en halvtimme bort med tåg. Till centrala London tar det 50 minuter. Eftersom de lokala språkskolorna är mycket professionella och välkomnar tusentals studenter varje år, är studentens transfer smidig och erbjuder en stressfri ankomst.

En studentstad

Det är inte bara språkstudenter som kommer till Brighton. Studenterna kommer från hela Storbritannien och bortom för att studera vid de två välrespekterade lokala universiteten och medicinska fakulteten. Många av dessa studenter bor sedan kvar i Brighton för att hitta arbete och starta ett liv efter examen. Detta gör att staden fortsätter att frodas med unga, kreativa och liberala människor, Brighton är känd i Storbritannien för att vara samvetsgrann och det var den första platsen att välja en grön riksdagsman (det är en ledamot från det Gröna partiet, inte en grön person).

Brighton-ducks

Foto: Brightollie

Vår partnerskola säger att “På grund av dess popularitet bland både brittiska och utländska studenter, är Brighton en ung stad där massor av saker pågår. Det är mycket avslappnat och välkomnande för studenter med alla olika bakgrunder. Brighton är också relativt säkert och har massor av billiga eller gratis aktiviteter, idealiska för student med en begränsad budget!”

Men trots att det är så internationellt, är det fortfarande rätt brittiskt. Du kan fortfarande sitta ner för eftermiddagste eller plocka upp en påse med fish and chips och äta på stranden. En promenad längs piren är som att göra en resa tillbaka i tiden … på ett bra sätt. Och om du går lite ut ur staden mot, exempelvis, Saltdean eller Hastings, känns den kosmopolitiska staden långt borta. Språkstudenter kan få internationell erfarenhet i Brighton, men ändå få en känsla för det traditionella England.

Det finns goda skäl för att Brighton är ett oerhört populärt resmål för studenter i engelska. Denna sommar ser ut att bli ytterligare en fantastisk en … kommer du att vara här?

Få reda på mer om en kurs i engelska i Brighton

Har du studerat i Brighton? Dela med dig av din reseberättelse!