10 saker att göra i Toronto för $ 20 eller mindre

Mångkulturell, kosmopolitisk och full med kanadensare, erbjuder Toronto allt! Niagara Falls dånar mindre än 90 minuter bort på andra sidan av Lake Ontario, men du behöver inte lämna staden för att få spänning och skoj.

toronto-canada-town-hall

Foto: Francisco Diez

Vi träffade Alexandra Schleicher och teamet från SOL Schools för att få några tips om hur att njuta av Toronto på en begränsad budget.

Prova Torontos mikrobryggerier – Mill Street Brewery, Steamwhistle Brewery

Avvik från generiska massproducerade importöl och besök något av Torontos många mikrobryggerier. Prova ett urval av bitter, ale och stouts på Mill Street Brew Pub, eller prova några olika experimentella brygder på Granite Brewery. Om du har tid, ligger tvärs över gatan från CN Tower, Steamwhistle Brewery. För $ 15, får du en 30-minuters tur genom deras historiska byggnad och ett 6-pack av deras premium pilsner på slutet.

Poutine – Smoke’s Poutinerie

poutine

Foto: slgckgc

Pommes. Brunsås. Smältost. LÄCKERT.

När du är i Toronto, måste du prova en mycket kanadensisk specialitet, Poutine (ursprungligen från Quebec). Med den mest omfattande poutinemenyn i staden, har Smoke’s Poutinerie något för alla ($ 7).

En vacker utsikt över Toronto – Panorama 180

Även om CN Tower ($25) är ett måste, är det inte den enda platsen med en fantastisk utsikt över staden. Panorama Lounge ligger på den 51:a våningen i Manulife Centre i Torontos stadsdel Yorkville och har en spektakulär utsikt över Torontos skyline. Njut av en öl ($8) från den högsta uteplatsen i Kanada, eller ät en god måltid ($ 16 – $ 25).

Körsbärsträden blommar – High Park

cherry-blossom-toronto

Foto: dmatthe

Varje år lockar High Park många besökare för att beundra de vackra körsbärsträden när de blommar. Från slutet av april till början av maj är den bästa tiden att se dessa japanska Sakuraträd i full blom! High Park är inte bara begränsat till körsbärsträd, utan har även många vandringsleder och trädgårdar.

Koppla av på öarna – Toronto Islands

toronto islands

Foto: Divya Thakur

När du vill fly stojet och stimmet i Toronto, hoppa på en färja ($ 5 tur och retur) till Torontos omgivande öar och lämna alla dina bekymmer bakom dig. Med flera stränder, fina parker, många restauranger och cykelvägar för att binda dem alla samman, är detta en idealisk plats att vara på under sommaren, kvällar och helger. Om du vill göra din resa till öarna minnesvärd, fråga efter att hyra en kanot eller kajak och korsa hamnen på egen hand!

Museer, Utställningar och Konstgallerier… Wow! – ROM, AGO & Hockey Hall of Fame

De bästa museerna i staden är här för att ta dig tillbaka i tiden och mellan olika kulturer. The Royal Ontario Museum (15 $) är Kanadas största museum för världskultur och naturhistoria. Under sommarmånaderna får du inte gå miste om ROM Nights Live, ett interaktivt event som hålls varje fredag​​kväll med DJ: s och en bar – där besökare kan utforska museet “after hours” på egen hand.

Om det är konst du vill se, då ska du besöka Art Gallery of Ontario ($ 16,50) där du kan finna över 80 000 konstverk, både nya och gamla.

Sist men inte minst, även om Toronto Maple Leafs inte har vunnit Stanley Cup på över 50 år, är ett besök till Hockey Hall of Fame ($ 10) något hockeyfans inte får missa.

Gå på en match – NBA, NHL, MLB, MLS, CFL

toronto-maple-leafs

Foto: ocad123

Toronto är hem för många professionella idrottslag inklusive Toronto Raptors (NBA), Toronto Maple Leafs (NHL), och Toronto Blue Jays (MLB), bara för att nämna några. Biljetter till de flesta matcherna kostar från $ 20, vilket är billigt i jämförelse med andra nordamerikanska städer.

Shopping i Toronto – Yorkdale, Eaton Centre, Queen W, St Lawrence Market, Kensington

Funderar du på att göra lite shopping medan du är i Toronto? Oavsett om det är under ett och samma tak, som Eaton Centre och Yorkdale, eller i de trendigare, hippare butikerna i Yorkville och Bloor Street, hittar du massor att se och köpa. Promenera längst Queen West för att se det senaste i stadskläder och heminredning eller besök Kensington Market, stadens bohemiska utomhusmarknad. Och glöm självklart inte att besöka St. Lawrence Market, som blev utsedd till “Världens bästa matmarknad 2012″ av National Geographic.

Hyr en cykel och utforska staden – Bixi Bikes

bixi-bike-toronto

Foto: Gary J Wood

Hyr en Bixi-cykel för dagen ($ 10) och ta en rundtur i staden på egen hand. Cykla längs stigar som tar dig genom destilleri- och modedistriktet och åk vilse i centrum. Upptäck alla de olika stadsdelarna som Greektown, Little Italy, Chinatown och Little Italy. Om du vid slutet av dagen fortfarande har tid och energi, cykla ner till någon av stränderna och njut av solnedgången på strandpromenaden.

Torontos festivaler och evenemang

Toronto är värd för många olika årliga festivaler, som visar upp stadens mångkultur och mångfald. Även om några evenemang har en inträdeskostnad, så är de flesta gratis! Några noterbara evenemang är:

NXNE – en årlig, veckolång, musik- och konstfestival i paviljonger, går in på sitt 18:e år och lockar stora namn från hela världen.( nxne.com )

Toronto Pride – En av de största Pridefestivalerna i världen, en tredagars gatufestival, med över åtta scener med livemusik och underhållning.( pridetoronto.com )

Caribana – en festival för karibisk kultur och traditioner hålls varje sommar! Det är Nordamerikas största gatufestival där nästan 2 miljoner människor deltar!( caribanatoronto.com )

Honda Indy Toronto – ett årligt Indy Car race hålls på gatorna i centrala Toronto!( hondaindytoronto.com )

Taste of the Danforth – en årlig, 3-dagarsfestival, som hålls i Greektown längs Danforth Avenue. Det är en av Kanadas största gatufester och hyllar grekisk mat och kultur

The Ex – Kanadas största mässa ( theex.com )

TIFF – Toronto International Film Festival är en av de mest prestigefyllda filmfestivalerna i världen( tiff.net )

World Fashion Week – En av världens mest berömda modeveckor ( worldmastercardfashionweek.com )

Ta reda på mer om en kurs i engelska i Toronto!

Delta i konversationen i kommentarrutan nedan, eller kontakta oss för att få veta mer om en språkresa utomlands.